Online live fotografie les.

Ik ben Pieter Janssen, een fotograaf die in Hoi An, Vietnam woont. Sinds zeven jaar doe ik daar fotografie tours. Op die tours bespreek ik ook talloze andere dingen, zoals bijvoorbeeld compositie, straat-, portret-, HDR, en reis-fotografie, hoe belangrijk het is om goed te kijken en dan pas de beslissing te nemen over de foto, voorgronden, achtergronden, standpunten, timing, cultuur en fotografie, hoe makkelijk het is om dichtbij wildvreemden te komen en een mooi plaatje te schieten.

Op diverse podia zoals Tripadvisor en Google staan vele lovende recensies. Omdat de fysieke foto tours door het ontbreken van toeristen nu niet plaatsvinden heb ik geen enkele bron van inkomsten meer. Dus in feite doe ik dit om te overleven. Ik werd gedwongen om iets anders te verzinnen en wie weet is dit de sleutel tot mijn overleving. Als ondernemer in Vietnam val ik buiten alle vergoedingen van regeringen. Wat commerciele fotografie heb ik mij in de loop der jaren beperkt tot onroerend goed fotografie. Met name hotels en mensen die hun huis verhuren. Omdat alle toeristen nu weg zijn en omdat vele hotels nu omvallen (of geen klanten hebben) zijn deze verdiensten ook weggevallen.

In de komende tijd ga ik live lessen doen. Voor de prijs hoef je het niet te laten: Een reguliere les  kost maar US$10 per les. Elke les duurt een uur. Op dit moment zijn er drie klaar:

Camera instellingen

In al die jaren dat ik fotografie tours gedaan heb is gebleken dat velen niet precies weten hoe een camera werkt. En da's toch zonde als je ergens foto's maakt en een hoop ervan zijn mislukt. Dat kan je voorkomen, als je weet wat je die camera kan (en moet) doen. Daar is deze les voor.

De les begint om 9 uur 's-morgens Nederlandse tijd. Ik woon in Vietnam en daar is het dan 2 uur 's-middags.

Deze les kost US$ 10 en gaat via Zoom.

Compositie

Wat stop je in een foto? Wat niet? Waar moet je aan denken voordat je de knop indrukt? Op de les bespreek ik allerlei technieken en aan de hand van voorbeeldfoto's kan je zien hoe je die toepast.

De les begint om 11 uur 's-morgens Nederlandse tijd. Ik woon in Vietnam en daar is het dan 4 uur 's-middags.

Deze les kost US$ 10 en gaat via Zoom.

Prive

Een prive les is volledig afgestemd op jouw behoeften en we kunnen het overal over hebben. Bij een prive les kan je zelf ook vragen stellen.

Deze les kunnen we met Zoom, WhatsApp of Skype doen. Een prive les is iets duurder: $20 per uur.

Ga dus als een speer naar een van de lessen en hopelijk zie ik je gauw! Als je nog niet overtuigd bent, kijk eens wat mensen zoal over mijn tours te vertellen hebben bij Tripadvisor en Google. Of lees hoe ik zelfs iemands leven op een positieve manier veranderd heb!

 

Tijdens de les krijg je een wachtwoord, dat toegang geeft tot de “clients” sectie op de website. Daar wordt alles (en meer) waar ik het over heb op een simpele manier uitgelegd zodat je altijd nog even kan teruglezen hoe het ook alweer werkt. Dit is in het Engels, omdat op mijn normale fotografie tours verreweg de meeste mensen Engels spreken. Vooralsnog komen voornamelijk de camera-instellingen aan bod en spoedig komt daar ook compositie bij.

 

Ik hoop jullie snel te zien!

 

Pieter